Főzőkurzusaink

30 perces vacsorák

Hétközben a munka vagy a tanulás mellett mindig azt hisszük, hogy sosincs elég időnk "rendes" ételek elkészítésre. Ezen a főzőesten gyors, ínycsiklandó és színes ételeket készítünk sok sok zöldséggel, salátával, szárnyashússal és pirított magvakkal. Mind a háziasszonyok, mind a kezdő konyhatündérek és válallkozó szellemű urak által is elkészíthető fogások mindösszesen 30 perc alatt. Csak 30 perc és kész a fenséges vacsora!

Menü
időpontonként a menü részben eltérhet

  • Hagymás-baconos-borsós lepénykék
  • Kakukkfüves fehérboros csirkemell párolt kölessel
  • Újhagymás "császármorzsa"
  • Vegyes saláta pirított magvakkal (az est folyamán elkészített bármelyik étel mellé kínálhatjuk)

Nincs kurzus meghírdetve

Apa-Fia-Lánya főzőcske - 13-17 évesek részére

Kedves Apukák, Fiúk, Lányok, ez a program Nektek szól!

Lehet akár „Apás” nap, avagy családias otthonlét, míg Anya mos-, takarít-, vasal, Te Apával, közös programon vegyél részt!

Jöjjetek el és próbálják ki főzőiskolánkat, ahol megtanulhattok egyszerű, mégis nagyon finom ebédet/vacsorát főzni, Anyának-, barátoknak, vagy magatoknak elkészíteni. 

A sütés-főzés nemcsak tanulás lesz, hanem jó alkalom egy beszélgetésre, egy kis kézügyesség fejlesztésre, egymás odafigyelésére. No és a végén, ott a büszkeség, hogy együtt főztünk és milyen finom lett.

Menü
időpontonként a menü részben eltérhet

  • Gazdag zöldségleves masnitésztával
  • Joghurtos csirkenyárs zöldséges spagettilángossal
  • Gyümölcsös-zabpelyhes-joghurtkrémes kehely

Nincs kurzus meghírdetve

Apa-Fia-Lánya főzőcske - 8-12 évesek részére

Kedves Apukák, ez a program Önöknek szól!

Talán már előfordult, hogy nehezen tudott klassz, közös programot kitervelni a gyermekeivel, és nem is volt mindig jó ötlete. Ráadásul az is előfordulhat, hogy nem élnek egy fedél alatt. Jöjjenek el és próbálják ki főzőiskolánkat!

De Ön nem tud főzni? Nem baj, tanuljanak meg együtt valami egyszerűt. Nem kell mesterszakácsnak lenni ahhoz, hogy gyermekeivel együtt sütögethessen. A sütés-főzés jó alkalom egy beszélgetésre, egy kis kézügyesség fejlesztésre, egymás odafigyelésére. No és a végén, ott a büszkeség, hogy együtt főztünk és milyen finom lett!

Menü
időpontonként a menü részben eltérhet

  • Paradicsomleves betűtésztával és mozzarellagolyókkal
  • Csirkegolyónyársak tepsis burgonyahasábokkal, ketchuppal
  • Bocipuding keksszel és friss gyümölccsel

Nincs kurzus meghírdetve

Főszerepben: a savanyú káposzta!

A savanyú káposzta a téli időszak olcsó és egyben egyik legkiválóbb C-vitamin forrása. Készíthetünk belőle leveseket és főételeket. Összeállított menüsorunkkal, ehhez adunk segítséget.  

Menü
időpontonként a menü részben eltérhet

  • Savanyú káposztás bableves pácolt pulykahússal
  • Töltött káposzta szárnyashússal rántás nélkül készítve
  • Mustáros tarja savanyú káposzta ágyon sütve, fűszeres burgonyával tálalva

Nincs kurzus meghírdetve

Kezdő Főzőkurzus! - Ősz

Kezdő házi asszonyok, vállalkozó szellemű urak! Ez a 4 alkalmas főzőkurzus Nektek szól. Ritkán főzöl, vagy még soha nem vettél fakanalat a kezedbe, gyere el főzőiskolákban és megtanítjuk az alapokat! Kezdetektől tanuljuk meg az alapanyagok tárolását, felhasználást, megismerkedünk az alapvető konyhai eszközökkel és használatukkal, és közben számos trükköt, alapfogást és praktikus tippet megmutatunk.

Menü
időpontonként a menü részben eltérhet

Első alkalom: Levesek

  • Szárnyas húsleves csigatésztával, Tejszínes zöldség krémleves sajtropogóssal, Zöldborsóleves mini galuskával

Második alkalom: Egytálétel, főzelék

  • Rizseshús, Zöldséges rakott tészta, Krumplifőzelék cukkinifasírttal

Harmadik alkalom: Desszertek

  • Piskótaholdak, Mákos palacsinta vaníliaöntettel, Túrófánk gyümölcsöntettel

Negyedik alkalom: Főételek és köretek

  • Rántott pulykamedál párolt zöldséggel, Baconban tekert sült csirkecomb zöldborsós köleskásával, Sertésflekken héjában sült fűszeres burgonyával

Nincs kurzus meghírdetve

Készüljünk együtt a karácsonyra!

Ötleteket keres, hogy milyen ételt készítsen a karácsonyi ebédhez, vacsorához? Valami újjal szeretné meglepni családját, barátait? Vagy kezdő még a főzésben? 

Ajánlott menüsorunk, garantáltan könnyen összeállítható, elkészíthető, így nem kell az egész napot a konyhában töltenie. 

Menü
időpontonként a menü részben eltérhet

  • Tripla hagymakrémleves velős vagy gorgonzolás pirítóssal
  • Aszalt szilvás sertésragu, zöldfűszeres kölessel
  • Kráteres torta, gyömbéres tejszínhabbal

Nincs kurzus meghírdetve

Legyünk gazdagok jövőre!

A szilveszter, az újév a magyaros konyha szerelmeseinek kedvez. Hiszen a malac hozza a szerencsét! A lencse, rizs evés hagyományát sem érdemes megtörni, hátha ezen múlik a bőség! Rétest sütsz, vagy eszel, azzal tartóssá teszed a boldogságot! Ki ne vágyna erre?! 

Menü
időpontonként a menü részben eltérhet

  • Lencsés sertésraguleves
  • Fűszeres tarja savanyúkáposzta ágyon sütve, rizzsel 
  • Almás-aszalt áfonyás és meggyes-mákos rétes

Nincs kurzus meghírdetve

Lélekvidító falatok...

... a tél utolsó napjaira. Sárga, narancssárga színű alapanyagokból készült ételekkel próbáljuk színesebbé tenni a még olykor ködös, esős estéket, reménykedve várva a tavasz első napsugarait.

Menü
időpontonként a menü részben eltérhet

  • Gyömbéres sütőtök krémleves kéksajtos pirítóssal
  • Mázas csirkemell sárgarépás, földimogyorós köles pogácsával, színes vegyes salátával
  • Tejespite pityókás baracklekvárral

Nincs kurzus meghírdetve

Palacsinta party! Süssünk palacsintát!

Palacsintában az a jó, hogy készíthetünk nagyobb adagot, megpakolhatjuk nem csak édes, hanem sós töltelékkel is, és még levesbetétnek is tálalhatjuk. Különböző alakúra formálhatjuk, feltekerhetjük, háromszögre hajthatjuk, vagy akár batyut is készíthetünk belőle.

Menü
időpontonként a menü részben eltérhet

  • Csontleves palacsintametélttel
  • Zöldséges, csirkés palacsintabatyuk
  • "Palacsinta" omlett
  • Tejföllel sült túrós-gyümölcsös palacsinta
     

Nincs kurzus meghírdetve

RANDIKONYHA

Romantikus hangulatban szeretnétek eltölteni évfordulótokat, vagy egy hétköznap estét, vagy egyszerűen spontán ötletből adódóan meglepnéd párodat, vagy kiszemeltedet szívesen elhívnád egy különleges randira?

Hozd el kedvesedet és készítsétek el együtt, ezeket az egyszerű, gyors fogásokat. Ételeink hozzávalói között olyan afrodiziákumok is megtalálhatóak, amelyek garantáltan segítenek a romantikus esték emlékezetesebbé tételében.

Menü
időpontonként a menü részben eltérhet

  • Zöldségkrémleves chilis sárgarépa karikákkal
  • Pikáns csirkecomb sajtkehelyben tálalt zöldsalátával
  • Gyömbérkrémes szamócalekváros mini torta

Nincs kurzus meghírdetve

Saláta variációk!

A saláták hihetetlenül változatosak: ízek, színek, formák végtelen sorát vonultatják fel. Kínálhatjuk főétkezésként vagy köretként, de lehet teljes értékű ebéd, izgalmas vendégváró, vagy ínycsiklandó gyümölcsös desszert. A salátákra a legtöbbször hideg fogásként gondolunk, de sokat melegen is találhatunk. A saláták lehetnek könnyűek, elsősorban olyan zöldsalátákból, amelyek a piacokon, vagy élelmiszerüzletekben is kaphatók, vagy lehetnek bőségesek, teljes értékűek, ezek alapja a főtt gabonafélék, tészta. 

Menü
időpontonként a menü részben eltérhet

  • Kuszkuszsaláta kecskesajttal
  • Kiadós tonhalsaláta
  • Burgonya-tojás saláta
  • Tésztasaláta sonkával és zöldborsóval
  • Kókuszos chia puding gyümölcssalátával

Nincs kurzus meghírdetve

«   2017    »
«   December   »
H K Sz Cs P Sz V
123
45630 perces vacsorák7Készüljünk együtt a karácsonyra! 8RANDIKONYHA910
11Főszerepben: a savanyú káposzta!121314151617
18192021222324
25262728293031
1123 Budapest, Greguss u. 11.
info@krisztifozoiskolaja.hu
+36-1-426-70-31